‘Deelnemers moeten instemmingsrecht of handelingsperspectief krijgen.’

kamerlid

Op de komende Dag van de Actuaris staat Agnes Joseph, Tweede Kamerlid namens Nieuw Sociaal Contract (NSC), in de schijnwerpers met een belangrijk en actueel thema: de Wet toekomst pensioenen (Wtp).

Op de komende Dag van de Actuaris staat Agnes Joseph, Tweede Kamerlid namens Nieuw Sociaal Contract (NSC), in de schijnwerpers met een belangrijk en actueel thema: de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Agnes, die zich krachtig inzet voor een aanpassing van deze wet, benadrukt dat deelnemers meer inspraak moeten krijgen bij het zogeheten "invaren" van pensioenrechten. “Ik kom met initiatieven,” zegt ze vol overtuiging, hoewel de exacte vorm en termijn van haar voorstellen nog openstaan. Wat wel vaststaat, is dat Agnes dit geregeld wil zien voordat de grote pensioenfondsen de overstap maken naar het nieuwe stelsel.

Maar als politiek nieuwkomer weet Agnes ook dat het een uitdaging is om de Kamer achter zich te krijgen. “Je moet bruggenbouwen,” zegt ze. Hoe ze dit wil aanpakken en welke strategieën ze in gedachten heeft, daar zal ze op ingaan tijdens haar inspirerende bijdrage tijdens de Dag van de Actuaris.

Kom ook naar de Dag van de Actuaris

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Triple A - Risk Finance
Marktconform
Medior
Amsterdam
Achmea
Marktconform
Student
Apeldoorn
NN
4.410 - 7.718
Medior
Amsterdam