AI en het actuariaat: kansrijk of risicogedreven?

Head of Insurance

Webinar op 16 september: Op welke wijze kan de actuaris bij een verzekeraar de actuariaatfunctie verbeteren én optimaliseren met behulp van Artificial Intelligence (AI)?

Waar liggen de kansen en risico’s? En wat is er nodig voor een verantwoorde en impactvolle acceptatie van AI? Op deze en andere belangrijke vragen geeft Verbondspartner KPMG op maandag 16 september antwoord in het derde webinar in de webinarreeks over de rol van het actuariaat in de verzekeringssector. Daar wil je bij zijn, dus schrijf je vandaag nog in! 

Eén ding staat volgens KPMG vast: AI pakt de komende jaren een hoofdrol en kan een scheidslijn trekken tussen winnaars en verliezers. “Vanwege hun investeringsvermogen zullen grote verzekeraars beter in staat zijn AI te integreren in de eigen bedrijfsvoering. Voor kleinere verzekeraars liggen er kansen in white label AI-diensten, waarmee ze in korte tijd toch grote stappen kunnen zetten, zonder al te grote investeringen”, meent Inge van Zon-Zeilstra, Partner FRM and Head of Insurance bij KPMG. Bart Veenman, Senior Manager AI, vult aan: “Tijdens dit webinar staan we daarom stil bij de toepassing van AI binnen de verzekeringssector: waar staan we en welke rol speelt AI bij verzekeraars?” Daarbij wordt er verder ingezoomd op het actuariaat. “Wat zien we daar gebeuren op AI-gebied en waar leidt dat toe?”, aldus Nathalie Duijvestein, Manager Finance Transformation bij KPMG. “Maar nog belangrijker,” zo benadrukt zij, “wat wordt hierbij de rol van de actuaris? Of het nu gaat om AI, regelgeving of verdienmodellen; de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Wat zijn de belangrijkste trends en hoe speel je daar als actuaris op in?”.
Aanmelden kan t/m maandag 16 september 12.00 uur

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

NN
3.308 - 6.615
Medior
Amsterdam
Achmea
Marktconform
Junior
Apeldoorn
Pensioenfonds Horeca & Catering
Marktconform
Starter
Zoetermeer
Top vacature